2022-04-25

Tour D’Alphen 2022 1e Etappe

logo.jpgDe eerste etappe zit erop. In totaal hebben 28 deelnemers de route gereden. Het was een redelijk winderige week, maar er zitten hele snelle tijden tussen. 
In de categorie onder 45 zien we momenteel Roderick van Rossum bovenaan staan met een tijd van 1:31:49. Na vorig jaar met Jan Willem te hebben gereden en uiteindelijk net onder de nummer 1 te zijn geëindigd is ie erop gebrand om dit jaar voor de eindwinst te gaan. Hiervoor heeft hij een nieuwe partner gevonden om hem uit de wind te houden. Jarno Derks is de gelukkige geworden. Opgegroeid in de fietsenwinkel van zijn vader kan het niet anders dan dat hij weet hoe de trappers rond horen te gaan. Op plaats 3 zien we een andere nieuwkomer. André Wijnveld heeft een zeer scherpe tijd van 1:36:20 neergezet, dit is 4:30 langzamer dan de huidige nummer 1 maar als je naar zijn profielfoto op whatsapp kijkt zie je al dat het een volhouder is die al de nodige kilometers in zijn benen heeft en nog lang niet de handdoek in de ring gaat gooien. Op 4 en 5 komen we 2 bekende deelnemers tegen. Ze staat ook allebei weer precies op dezelfde plek als waar ze vorig jaar zijn geëindigd. Maikel heeft binnenkort zijn eerste triatlon dus moet in topvorm zijn. Erik is al op zijn retour na al zijn wielerwedstrijden uit het verleden maar laat zien het nog niet verleerd te zijn. Deze 2 mannen zitten 10min achter de koploper een gat dat nog wel te kloppen moet zijn. Daarachter hebben de zwagers Martijn en Sjors zich gevestigd met een zeer verdienstelijke 1:45:04. De jongste van het stel Pim, 22, heeft ook een prima tijd gereden van 1:48:22 en blijft daarmee Harm en Stan  met 20 seconden voor.  Ment heeft na eerst de route te hebben verkend met zijn vrouw even de schouders eronder gezet en staat binnen de minuut van de mannen voor hem. Daarachter komt de vriendengroep uit Dreumel dat bestaat uit 5 man. Deze hebben redelijk dezelfde tijd gereden op zondag, behalve Dave. Die mocht schijnbaar niet meerijden en ligt 10 minuten achter. Als laatste hebben we de enige vrouw dit jaar die wel gereden heeft. Esther had van tevoren al aangegeven dat ze niet eens een wielrenfiets heeft en dat ze met de elektrische fiets meerijd met haar man. Uiteindelijk heeft ze er 2:35:39 over gedaan.
 
Bij het ‘oudere’ klassement zien we ongeveer dezelfde namen als vorig jaar bovenaan staan. Joffrey, die in de oranje trui van vorig jaar zijn titel moet verdedigen, reed met een tijd van 1:41:58 iets minder dan een minuut sneller dan Robert. Die op zijn beurt ongeveer 3 minuten boven Norbert staat. Vorig jaar was het tot de laatste etappe spannend wie van deze 2 tweede en derde zou eindigen. Dit jaar is er een extra uitdager gekomen voor de bovenste plaatsen. Marcel Elsen kan het tempo van Norbert schijnbaar aardig bijbenen en ligt er maar 40 seconden achter. Gevolgd door een ander drietal uit Dreumel dat binnen een minuut van elkaar ligt. Herman, Astrid en Frits geven elkaar goede tegenstand. Dick van Tuil is ook een nieuwe naam dit jaar. Hij was zelfs zo fanatiek dat hij de etappe 2x op 1 dag gereden heeft. Hij vond het in de ochtend te hard waaien en in de middag nog harder, maar hij is onder de 2 uur gebleven. Frans heeft met zijn 70 jaar een keurige tijd van 2:06 gereden en plaatst zich boven zijn vrouw. Enny was bang dat de gps niet zou werken en had de route uitgeschreven op een blaadje, nu blijkt echter dat ze het blaadje onderweg kwijtraakte en verdwaald raakte in de maas en waalse polder, uiteindelijk is ze door rond te zwerven heel thuisgekomen. Eenmaal thuis vond ze het briefje in de mouw van haar jas. De rode lantaarn is voorlopig voor Philip Klijmij, hij zit Enny echter op de hielen dus ook hier blijft het spannend.

Het volledige klassement: Klassement etappe 1.pdf
 

PBE logo.jpg
Logo_DorpshuisDeHucht_LIGGEND_RGB.jpg

Admin - 21:28:36 @ Tour d'Alphen | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.