2022-05-16

Tour d’Alphen 2022 4e Etappe

logo.jpg
Net als vorig jaar zijn we geëindigd met een route die iedereen kent, de standaard ronde van Maas & Waal.
Bij onder de 45 was het al zo goed als bepaald wat de top 3 zou worden, het duo bovenaan moest alleen onderling nog elkaar proberen eraf te rijden. En dat is Jarno uiteindelijk gelukt. In de laatste kilometers heeft ie Roderick nog op een minuut kunnen rijden en daardoor terecht de winnaar van de Tour d’Alphen van 2022 geworden. De laatste etappe heeft ie net boven het uur afgerond in 1 uur en 1 minuut, met een gemiddelde van 39,3 km/uur. Petje af voor deze prestatie. Ook een zeer knappe prestatie van Roderick die met zijn tijd in deze etappe sneller was dan de snelste van vorig jaar. Maikel is uiteindelijk 3e geworden in het klassement op 14 minuten achterstand op de 2 sneltreinen. De top 5 wordt gecompleteerd door André en Erik. André gaat volgend jaar, indien hij weer deelneemt, naar het 45+ klassement en zal een serieuze uitdaging worden voor de mannen en vrouwen daar. Sjors en Martijn zijn een mooie subtopper geworden en rijden rond de tijden van de top van het 45+ klassement, zij moeten alleen nog een flinke poos wachten willen ze daarin uitkomen. Pim heeft uiteindelijk zijn positie in het klassement af moeten staan aan Stan die met zijn tijd in de laatste etappe er net met een minuutje voorbij gaat. Van de groep vrienden uit Dreumel zijn er uiteindelijk maar 2 geweest die alle etappes hebben gereden. Niels heeft het, het beste gedaan en gaf Dave het nakijken. Uiteindelijk zijn man en vrouw onderin geëindigd. Ment voornamelijk omdat hij bij etappe 3 alleen zijn verkenningsronde had gereden en daardoor de aansluiting met de rest miste. Esther heeft ondanks dat ze een elektrische fiets gebruikte beslag gelegd op de laatste plaats. Uiteindelijk is ze wel onder de 10 uur gebleven en genoten van de verschillende routes en uiteindelijk gaat het toch vooral om het plezier.
Bij de 45+ groep was het verschil tussen de nummers 1 en 2 voor de etappe 1 minuut 42. Het is een redelijk verschil maar niet onoverbrugbaar. De twee mannen in de top Joffrey en Robert zijn allebei bloedfanatiek en gingen er vol voor. Uiteindelijk heeft Robert de snellere tijd neergezet maar met een voorsprong van 32 seconden in de laatste etappe kan hij het verschil net niet overbruggen en wordt Joffrey de eerste in de geschiedenisboeken die 2 jaar op rij de Tour d’Alphen wint. Marcel kwam uiteindelijk als 3e over de streep en houd een voorsprong van 5 minuten op het groepje achtervolgers. Nummers 4,5 en 6 zitten binnen 31 seconde van elkaar. Uiteindelijk is het Frits gelukt om de familie van Welie te scheiden. Dick heeft ook een puike prestatie geleverd door de etappe te rijden met een gemiddelde van 29,1 km/uur en ondertussen verschillende persoonlijke records aan te scherpen. Frans was deze etappe iets sneller en verbeterde ondanks dat hij weer een jaartje ouder is zijn tijd van afgelopen jaar met 3 minuten. Hiermee wordt bewezen dat je nooit te oud bent om jezelf te verbeteren. Philip heeft netjes zijn schema gevolgd en is wederom een km/uur sneller dan de week ervoor, dit is hem in alle etappes gelukt. Als hij volgend jaar vast in januari gaat trainen moet het hem lukken om bovenin mee te draaien. De laatste etappe was ook de beste voor Enny, deze route had ze al een keer gereden en nu wist ze de weg. Uiteindelijk was ze 10 minuten sneller dan vorig jaar op deze etappe, dus ook hier nog progressie.
WhatsApp Image 2022-05-16 at 11.30.52 PM.jpeg                                                                                   (Joffrey Hol winnaar 2022 bij 45+)

Op de zondag na de laatste etappe is de prijsuitreiking geweest voor Joffrey (Jarno kon helaas niet) hierna is afgesloten met een drankje en verschillende ervaringen uitgewisseld over de tour. Ik wil iedereen bedanken die heeft meegedaan aan de tweede TOUR D’ALPHEN als ook de sponsoren PBE Bouw en Drukken&zo. Ik heb genoten van het organiseren en ik hoop dat jullie hebben genoten van iets meer strijd en pit tijdens jullie normale rondes. Ik hoop jullie volgende keer weer te mogen begroeten als jullie strijden voor de oranje trui van 2023.

eindklassement.pdf

Admin - 23:44:54 @ Tour d'Alphen | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.