2022-10-19

Een terugblik op de afgelopen twee jaar!

Een vernieuwde Hucht: terugblik & vooruitzicht

We zijn ondertussen twee jaar verder en we kunnen eindelijk uitkijken naar het openingsfeest van de Hucht op 22 oktober. Dit doen wij samen met (kan ook niet anders) de band ‘Trots!’ en jullie.  Normaal zou je bij zo’n openingsfeest natuurlijk praten over wat er in de toekomst nog allemaal kan met dit mooie, nieuwe pand. Wij vinden het in dit geval leuk om ook even terug te blikken. In de afgelopen twee jaar is er, ondanks corona, namelijk al veel gebeurd… en we zijn nog met veel plannen bezig !!

Zullen we even terugblikken?

Een van de eerste activiteiten die er is geweest: de wijn selectie dag Bij een vernieuwde horeca, hoort een vernieuwde drankenkaart. Hoe konden we die nou beter samenstellen dan met een verzameling zeer professionele wijnproevers uit ons pittoreske Alphen? Dankzij hen krijgen wij nog regelmatig complimenten over onze huiswijnen! Bovendien was het hartstikke gezellig deze avond, ondanks alle coronamaatregelen. Je hoeft dan ook niet te treuren als je deze editie gemist hebt, er komt een volgende aan.

Sinds april 2022 zijn we gestart met gezamenlijk eten. Elke donderdag om 17:30 wordt er met goed gezelschap een hoofd- en nagerecht gegeten. Anja Witzel en Erie van Teeffelen verzorgen om de week het eten en het smaakt altijd heerlijk. Met deze activiteit willen we ervoor zorgen dat de inwoners van Alphen (en omgeving) elkaar ontmoeten of beter leren kennen. Daarnaast is het perfect voor diegenen die geen zin hebben om te koken of op zoek zijn naar wat extra gezelligheid tijdens het eten!

We hebben inmiddels ontdekt dat Alphen vol zit met levensgenieters die wel van een hapje of drankje houden… Gelukkig hebben we ook chefs in Alphen die het leuk vinden om voor een groep mensen te koken! Erik Lagarde heeft voor deze levensgenieters een nieuw concept bedacht dat in no-time vol gereserveerd zat: Dinner on the Hill ! Samen met Ingrid, Petra en Anja heeft hij 4 thema avonden verzorgd van een heerlijk 5-gangendiner. Grieks, Spaans, Italiaans en Alphs, allemaal een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Een evenement waarbij eten niet meer het grootste belang is, is de Village Fair. Ondanks dat er genoeg hapjes en drankjes te proeven waren, draaide het dit keer om de verschillende verenigingen, stichtingen en ondernemingen die in Alphen en omgeving te vinden zijn. Zij kregen hier de kans om hun producten en activiteiten te showen. Hier was te zien dat het ondernemerschap in Alphen al op jonge leeftijd begint!

De overige verenigingen in Alphen hebben hun krachten samen gebundeld om zo een Alphse variant van kermis te organiseren tijdens Schik in de Schoolstraat. Hier hebben wij van alles gezien, zoals de kop van jut, stropdas schieten, rad draaien bij het smartlappenkoor, blikwerpen, meerdere springkussens en wat lekkers om te eten! En dit keer ging het geld voor deze attracties niet weg uit Alphen, maar naar de verenigingen die hun best hebben gedaan om deze activiteiten mogelijk te maken! Gezelligheid & het sponsoren van Alphse verenigingen: win-win situatie dus!

Voor de sportieve Alphenaren waren er afgelopen jaren verschillende competities. Zo is de tour d’Alphen opgestart, waarin wielrenners gestreden hebben om de snelste tijd & sommige juist aardig hun best deden voor de langzaamste tijd. Jeffrey Wiese en Jarno Derks zijn de winnaars van het ‘jongere’ klassement van de afgelopen 2 jaar. Bij de ‘oudjes’ is er al 2 jaar op rij gewonnen door Joffrey Hol. Daarnaast hebben er 6 zaalvoetbalteams gestreden voor de winst tijdens de zaalvoetbalcompetitie. Vanwege de corona is het een halve competitie geworden, waarbij de kampioensschaal richting Dreumel is gegaan naar MZD. En voor de speurneuzen is er een ingewikkelde speurtocht uitgezet in het dorp. Hierbij hebben 42 teams verschillende puzzels getrotseerd om de oplossing te vinden op de ‘moordzaak van Alphen’.

Zoveel enthousiaste puzzelaars in ons dorp: een goede aanleiding voor een dorpskwis! De commissie van de Dorpskwis heeft hun best gedaan om een uitgebreid boek vol vragen uit te brengen. Het resultaat was dat een groot deel van Alphen op 19 maart 2022 druk in de weer was om de antwoorden op tijd te vinden en de meest indrukwekkende (of lachwekkende) video’s en foto’s in te leveren. Daarnaast streden de meest sportieve Alphenaren tegen elkaar in de gymzaal… door het maken van een inburgeringsexamen. Er is nog nooit zo veel concurrentiestrijd geweest tussen de Alphenaren, maar het was uiteindelijk een super gezellige dag waar nog veel over nagepraat is.

Een andere mooie dag was toen de fietsers van Dijkensport even een worstenbroodje kwamen halen. Het succes van de live muziek en de gezelligheid van alle 800 bezoekers hebben bewezen dat er bij de Hucht absoluut potentie is om vaker buitenactiviteiten met live muziek te organiseren!

Tussendoor hebben wij natuurlijk ook nog de activiteiten gehad die er vroeger ook waren. We hebben inmiddels een jaartje carnaval gehad, verschillende bijeenkomsten van de EDO, de Zonnebloem, een dartkampioenschap en een concert van de muziekvereniging.

Al met al, hebben wij dus al behoorlijk wat leuke activiteiten gehad ondanks de coronaperiode. Dit was niet alleen leuk voor alle bezoekers, maar ook voor ons. Wij hebben deze twee jaar namelijk de kans gehad om te groeien in onze vaardigheden als het gaat om het bedenken en organiseren van evenementen. Als er vanuit jullie geen interesse was geweest voor al onze activiteiten, dan zou er voor ons niks aan zijn om het te organiseren. Dankzij al jullie positieve reacties, maar ook door jullie goede tips en aanvullingen, kunnen wij ons hierin verbeteren en steeds grotere evenementen aanpakken. Daarvoor moeten wij jullie ook zeker bedanken, dus bij deze namens Eric en Ellen:

Hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme & vertrouwen!

Wat betreft het vooruitzicht…

De afgelopen twee jaar hebben we tijdens de kerstperiode last gehad van de lockdown. Toch hebben wij de alleenstaande 50+ers in Alphen proberen te vinden om hen wat lekkers te brengen. Het liefste brengen wij het hele dorp samen voor héél véél gezelligheid in plaats van de inwoners thuis een voor een op te zoeken. Daarom willen wij dit jaar het Top2000 café van Alphen worden. We toveren een gedeelte van de Hucht om tot een bruin café waarin de hele week de top2000 aanstaat, terwijl in de rest van de Hucht verschillende activiteiten worden georganiseerd voor elke leeftijd. We zijn er nog mee bezig, maar tot zover is de planning:

Dinsdag 27 december: kerstdiner voor alleenstaande 50+ers (krijgen uitnodiging) en vanaf 20:00 opening van het Top2000 café in Alphen.

Woensdag 28 december: overdag activiteiten voor de jeugd. Dit is onder andere een Mario Kart toernooi. De andere activiteiten staan op dit moment nog in de kinderschoenen 😉. ’S Avonds is er een Top2000 quiz in elkaar gezet door Sander van Beuningen. Hier kan iedereen aan mee doen, echter wel op inschrijving. Kosten per team zullen € 7,50 en maximaal 5 man per team. Bij grote belangstelling zal er later in de week een extra top2000 quiz georganiseerd worden.

Donderdag 29 december is er ’s avonds een kerst-oudjaarsmarkt. Dit heeft hetzelfde idee als de Village Fair, maar dan in kerstsferen en in combinatie met ons top2000 café. Inschrijven als onderneming, vereniging, stichting of losse deelnemer kan via de website of een berichtje naar 06-51011888 / ellen.verhulsdonck@gmail.com .

Vrijdag 30 december zijns de halve finales en finales van de Alphse winterspelen. Vorig jaar stak corona een teststaafje 😉 voor de winterspelen, dus proberen we het dit jaar opnieuw. De winterspelen bestaan uit verschillende kampioenschappen: badminton, biljart, sjoelen, kaarten en darts. Let op, deze winterspelen starten wel al in november! Opgeven is nu al mogelijk via de website of bij de bar van de Hucht.

Zaterdag 31 december is er van 16.00 tot 20:00 een speciale aftelavond voor de kleintjes: de sterretjesparade. Iedere leeftijd is uiteraard welkom voor wat lekkere hapjes en gezelligheid rondom het kampvuur. Voor de jongste hebben wij een aftelmoment tot 20:00, waarbij ze van tevoren samen kunnen spelen en marshmallows boven het vuur kunnen houden! Een avondje gezelligheid dus, voordat we het nieuwe jaar in knallen!

In het bruine café zullen verschillende gezelschapsspelletjes, winter- hapjes en drankjes aanwezig zijn. Hiermee willen we de gezelligheid van samenzijn doortrekken tussen kerst en oud- en nieuw. Dus zorg dat je erbij bent! Inschrijvingen en details voor de activiteiten volgen nog.

Daarnaast zijn we momenteel druk bezig met het verbeteren van onze site. Deze was niet bepaald up-to-date, maar er zit al verbetering in. Hopelijk zijn we hier zo snel mogelijk mee klaar en kunnen jullie ook daar onze agenda in de gaten houden! We willen namelijk nog van alles voor jullie organiseren: een wijnproeverij,  bierproeverij, nieuwe speurtocht, nieuwe competities… en misschien ook nog wel leuke initiatieven vanuit dorpsbewoners?! Voel je vooral vrij om een keer samen met ons te sparren over jouw goede ideeën voor het dorp!

Om af te sluiten, willen wij jullie nogmaals bedanken voor jullie enthousiasme & steun.

Tot snel!

Eric & Ellen

Logo_DorpshuisDeHucht_LIGGEND_RGB.jpg

Ellen Verhulsdonck - 11:41:30 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.