2022-05-16

Tour d’Alphen 2022 4e Etappe

logo.jpg
Net als vorig jaar zijn we geëindigd met een route die iedereen kent, de standaard ronde van Maas & Waal.
Bij onder de 45 was het al zo goed als bepaald wat de top 3 zou worden, het duo bovenaan moest alleen onderling nog elkaar proberen eraf te rijden. En dat is Jarno uiteindelijk gelukt. In de laatste kilometers heeft ie Roderick nog op een minuut kunnen rijden en daardoor terecht de winnaar van de Tour d’Alphen van 2022 geworden. De laatste etappe heeft ie net boven het uur afgerond in 1 uur en 1 minuut, met een gemiddelde van 39,3 km/uur. Petje af voor deze prestatie. Ook een zeer knappe prestatie van Roderick die met zijn tijd in deze etappe sneller was dan de snelste van vorig jaar. Maikel is uiteindelijk 3e geworden in het klassement op 14 minuten achterstand op de 2 sneltreinen. De top 5 wordt gecompleteerd door André en Erik. André gaat volgend jaar, indien hij weer deelneemt, naar het 45+ klassement en zal een serieuze uitdaging worden voor de mannen en vrouwen daar. Sjors en Martijn zijn een mooie subtopper geworden en rijden rond de tijden van de top van het 45+ klassement, zij moeten alleen nog een flinke poos wachten willen ze daarin uitkomen. Pim heeft uiteindelijk zijn positie in het klassement af moeten staan aan Stan die met zijn tijd in de laatste etappe er net met een minuutje voorbij gaat. Van de groep vrienden uit Dreumel zijn er uiteindelijk maar 2 geweest die alle etappes hebben gereden. Niels heeft het, het beste gedaan en gaf Dave het nakijken. Uiteindelijk zijn man en vrouw onderin geëindigd. Ment voornamelijk omdat hij bij etappe 3 alleen zijn verkenningsronde had gereden en daardoor de aansluiting met de rest miste. Esther heeft ondanks dat ze een elektrische fiets gebruikte beslag gelegd op de laatste plaats. Uiteindelijk is ze wel onder de 10 uur gebleven en genoten van de verschillende routes en uiteindelijk gaat het toch vooral om het plezier.
Bij de 45+ groep was het verschil tussen de nummers 1 en 2 voor de etappe 1 minuut 42. Het is een redelijk verschil maar niet onoverbrugbaar. De twee mannen in de top Joffrey en Robert zijn allebei bloedfanatiek en gingen er vol voor. Uiteindelijk heeft Robert de snellere tijd neergezet maar met een voorsprong van 32 seconden in de laatste etappe kan hij het verschil net niet overbruggen en wordt Joffrey de eerste in de geschiedenisboeken die 2 jaar op rij de Tour d’Alphen wint. Marcel kwam uiteindelijk als 3e over de streep en houd een voorsprong van 5 minuten op het groepje achtervolgers. Nummers 4,5 en 6 zitten binnen 31 seconde van elkaar. Uiteindelijk is het Frits gelukt om de familie van Welie te scheiden. Dick heeft ook een puike prestatie geleverd door de etappe te rijden met een gemiddelde van 29,1 km/uur en ondertussen verschillende persoonlijke records aan te scherpen. Frans was deze etappe iets sneller en verbeterde ondanks dat hij weer een jaartje ouder is zijn tijd van afgelopen jaar met 3 minuten. Hiermee wordt bewezen dat je nooit te oud bent om jezelf te verbeteren. Philip heeft netjes zijn schema gevolgd en is wederom een km/uur sneller dan de week ervoor, dit is hem in alle etappes gelukt. Als hij volgend jaar vast in januari gaat trainen moet het hem lukken om bovenin mee te draaien. De laatste etappe was ook de beste voor Enny, deze route had ze al een keer gereden en nu wist ze de weg. Uiteindelijk was ze 10 minuten sneller dan vorig jaar op deze etappe, dus ook hier nog progressie.
WhatsApp Image 2022-05-16 at 11.30.52 PM.jpeg                                                                                   (Joffrey Hol winnaar 2022 bij 45+)

Op de zondag na de laatste etappe is de prijsuitreiking geweest voor Joffrey (Jarno kon helaas niet) hierna is afgesloten met een drankje en verschillende ervaringen uitgewisseld over de tour. Ik wil iedereen bedanken die heeft meegedaan aan de tweede TOUR D’ALPHEN als ook de sponsoren PBE Bouw en Drukken&zo. Ik heb genoten van het organiseren en ik hoop dat jullie hebben genoten van iets meer strijd en pit tijdens jullie normale rondes. Ik hoop jullie volgende keer weer te mogen begroeten als jullie strijden voor de oranje trui van 2023.

Admin - 23:44:54 @ Tour d'Alphen | Een opmerking toevoegen

Tour d’Alphen 2022 3e Etappe

logo.jpgEtappe 3 was er een richting het westen. Deze etappe was niet ideaal aangezien je vaak een grotere weg over moest steken en dus verschillende keren op de rem moest. Deze week begon al vroeg met Maikel die meteen op maandag een snelle tijd had neergezet omdat hij de rest van de week niet meer kon. De vraag was of de tandem Roderick en Jarno nog steeds goede benen hadden. En uiteindelijk bleek dat ook zo te zijn. Wederom een gemiddelde snelheid van 38 km/uur. Ze reden altijd al samen en soms ligt het er dan net aan wanneer je gps aangeeft dat je de finish hebt bereikt voor welke tijd je gereden hebt. Deze week was dat 4 seconden in het voordeel van Jarno waardoor de totale tijd exact hetzelfde is van de twee renners. Het zal er komende week dus om gaan wie net het laatste sprintje op het einde aanzet om te bepalen wie er gaat winnen in de onder de 40 categorie. Het gat met de rest is te groot om de laatste etappe nog te overbruggen. Verder is het gat tussen de top 5 en de rest al meer dan 13 minuten. Wat wel interessant is, is dat van de top 5 alleen de nummers 1 en 2 met zijn tweeën rijden en de andere 3 rijden alleen. Martijn en Sjors hebben een goede ronde achter de rug en vormen samen de subtop. Op 14 minuten volgt Pim de jongeling houd netjes stand. Niels en Stan staan maar op een paar seconden van elkaar en hun positie is nog afhankelijk van de laatste etappe. Niels staat van de opgegeven vriendengroep ook het hoogst genoteerd van de 5 zijn er nog 3 die deelnemen. Het klassement wordt afgesloten door Ment en Esther, Ment is ver teruggezakt aangezien hij deze week alleen de verkenningsronde heeft gereden en daardoor veel tijd heeft verloren.

Bij de 45+ groep zit er nog iets meer spanning in de kop. Robert houd Joffrey in het vizier en zou op papier het gat van 1 minuut 40 nog kunnen overbruggen in de laatste etappe. Marcel rijdt keurige tijden en doet het zeer goed op de 3e plaats. Astrid, Herman en Frits zitten elkaar nog wel op de hielen en kunnen nog een paar plaatsen stijgen of dalen. Onderin zijn de plaatsen wel duidelijk Dick staat op geruime afstand van Frans en heeft een te grote achterstand op Frits. Hetzelfde geldt voor Frans en Philip. Philip gaf wel aan dat hij elke week een km/uur harder gaat fietsen. Dus als hij dat volhoud tot volgend seizoen dan zal hij met gemak eerste kunnen worden. Enny is al zeker van de laatste plaats maar ze heeft tot nu toe wel met veel plezier de rondes gereden en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

PBE logo.jpg
Drukken en zo.jpgLogo_DorpshuisDeHucht_LIGGEND_RGB.jpg

Admin - 23:42:22 @ Tour d'Alphen | Een opmerking toevoegen

2022-05-01

Tour D’Alphen 2022 2e etappe

logo.jpg

Etappe 2 zit er ook alweer op. Tijd vliegt als je schik hebt, en aan de tijden te zien hebben een paar deelnemers wel heel veel schik. Net als vorige keer hebben Roderick en Jarno de snelste tijd neergezet met een gemiddelde snelheid van maar liefst 38km/uur. Maikel had een van zijn laatste trainingen en stampte er even een gemiddelde van 37km/uur uit. Dus de tijden waren zeer zeer scherp deze etappe. Door deze snelheid gaat hij over Erik en André heen naar de derde plek. André gaf aan dat het toch een drive is om net even harder te trappen dan normaal als je bovenin meedraait in het klassement. Zijn snelheid was net niet genoeg om de derde plek vast te houden en hij staat nu een minuutje achter op Maikel, maar er volgen nog 2 etappes. Erik heeft zijn achterstand iets op zien lopen maar hij blijft nog steeds aardig doortrappen. Ondanks dat de groep van Sjors en Martijn een nieuw record hadden op het gebied van snelheid moeten ze toch een gat laten vallen. Maar als de techniek had gewerkt hadden ze niet 3km teveel gereden en had ze dat net een paar minuten gescheeld, maar als je die snelheid niet gewend bent dan rij je net iets sneller de juiste afslag voorbij. Dus een tip voor de volgende keer om toch iets langzamer te rijden om de goede afslag niet te missen. De jongeling van het klassement doet ook netjes mee en haalt gemiddeldes van ronde 31 a 32 km/uur. Ment rijd altijd eerst een verkenningsrondje met zijn vrouw om iets later in de week te kunnen vlammen. Daaronder bevind zich de vriendengroep uit Dreumel, je kunt duidelijk zien dat ze vaker met elkaar gefietst hebben en ongeveer even hard de etappes afleggen. 3 man zitten binnen een minuut, maar de oudste van het stel, Dave, moet toch een gat laten van 13 minuten. En laten we het maar op leeftijd houden want Dave is nog steeds niet de hekkensluiter van het klassement. Esther, die nog net te jong is om in het oudere klassement te mogen deelnemen, fietst na 2 etappes al op 1 uur en 13 minuten van Dave. Maar als ze volgend jaar mee zou doen zou het gat iets kleiner zijn.

In het 45+ klassement is het nog zeer spannend in de top. Robert is in topvorm en heeft voor het eerst in 2 jaar een snellere tijd dan Joffrey gereden. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 is geslonken naar 33 seconden. Hier kan nog van alles gebeuren dus. De nummer 3 Norbert heeft deze week zijn etappe af moeten breken. Omdat het een gezondheidskwestie is krijgt hij de mogelijkheid om komende week deze etappe nog in te halen. Hij zal van goede huizen moeten komen wil hij de aansluiting met de top houden. Marcel had deze week gruwelijke benen en rijd even een rondje 31,6 km/uur en moet zo’n 7 minuten goed maken op de top 2. Maar hij zal toch nog flink door moeten blijven trappen aangezien de familie van Welie met zijn tweeën een goed duo vormen en maar net 2 minuten langer hebben gefietst. Onderin is het nog spannend, Ennie heeft deze week de hele route goed gereden, maar schijnbaar heeft de uitleg ook geholpen voor haar concurrent Philip, die reed deze week maar liefs 28 minuten sneller dan zijn naaste concurrent. Hij heeft aangegeven dat hij sowieso niet eindigt met de rode lantaarn maar als hij zulke stappen blijft maken zit er nog een positie stijging voor hem in. Hij moet dan wel een gat van 20 minuten overbruggen. Dat lijkt onmogelijk, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

De huidige stand in het klassement. Klassement etappe 2.pdf

Admin - 17:17:07 @ Tour d'Alphen | Een opmerking toevoegen

2022-04-26

Dinner on the Hill

flyer2.jpg
flyer1.jpg

Admin - 17:47:36 | Een opmerking toevoegen

2022-04-25

Tour D’Alphen 2022 1e Etappe

logo.jpgDe eerste etappe zit erop. In totaal hebben 28 deelnemers de route gereden. Het was een redelijk winderige week, maar er zitten hele snelle tijden tussen. 
In de categorie onder 45 zien we momenteel Roderick van Rossum bovenaan staan met een tijd van 1:31:49. Na vorig jaar met Jan Willem te hebben gereden en uiteindelijk net onder de nummer 1 te zijn geëindigd is ie erop gebrand om dit jaar voor de eindwinst te gaan. Hiervoor heeft hij een nieuwe partner gevonden om hem uit de wind te houden. Jarno Derks is de gelukkige geworden. Opgegroeid in de fietsenwinkel van zijn vader kan het niet anders dan dat hij weet hoe de trappers rond horen te gaan. Op plaats 3 zien we een andere nieuwkomer. André Wijnveld heeft een zeer scherpe tijd van 1:36:20 neergezet, dit is 4:30 langzamer dan de huidige nummer 1 maar als je naar zijn profielfoto op whatsapp kijkt zie je al dat het een volhouder is die al de nodige kilometers in zijn benen heeft en nog lang niet de handdoek in de ring gaat gooien. Op 4 en 5 komen we 2 bekende deelnemers tegen. Ze staat ook allebei weer precies op dezelfde plek als waar ze vorig jaar zijn geëindigd. Maikel heeft binnenkort zijn eerste triatlon dus moet in topvorm zijn. Erik is al op zijn retour na al zijn wielerwedstrijden uit het verleden maar laat zien het nog niet verleerd te zijn. Deze 2 mannen zitten 10min achter de koploper een gat dat nog wel te kloppen moet zijn. Daarachter hebben de zwagers Martijn en Sjors zich gevestigd met een zeer verdienstelijke 1:45:04. De jongste van het stel Pim, 22, heeft ook een prima tijd gereden van 1:48:22 en blijft daarmee Harm en Stan  met 20 seconden voor.  Ment heeft na eerst de route te hebben verkend met zijn vrouw even de schouders eronder gezet en staat binnen de minuut van de mannen voor hem. Daarachter komt de vriendengroep uit Dreumel dat bestaat uit 5 man. Deze hebben redelijk dezelfde tijd gereden op zondag, behalve Dave. Die mocht schijnbaar niet meerijden en ligt 10 minuten achter. Als laatste hebben we de enige vrouw dit jaar die wel gereden heeft. Esther had van tevoren al aangegeven dat ze niet eens een wielrenfiets heeft en dat ze met de elektrische fiets meerijd met haar man. Uiteindelijk heeft ze er 2:35:39 over gedaan.
 
Bij het ‘oudere’ klassement zien we ongeveer dezelfde namen als vorig jaar bovenaan staan. Joffrey, die in de oranje trui van vorig jaar zijn titel moet verdedigen, reed met een tijd van 1:41:58 iets minder dan een minuut sneller dan Robert. Die op zijn beurt ongeveer 3 minuten boven Norbert staat. Vorig jaar was het tot de laatste etappe spannend wie van deze 2 tweede en derde zou eindigen. Dit jaar is er een extra uitdager gekomen voor de bovenste plaatsen. Marcel Elsen kan het tempo van Norbert schijnbaar aardig bijbenen en ligt er maar 40 seconden achter. Gevolgd door een ander drietal uit Dreumel dat binnen een minuut van elkaar ligt. Herman, Astrid en Frits geven elkaar goede tegenstand. Dick van Tuil is ook een nieuwe naam dit jaar. Hij was zelfs zo fanatiek dat hij de etappe 2x op 1 dag gereden heeft. Hij vond het in de ochtend te hard waaien en in de middag nog harder, maar hij is onder de 2 uur gebleven. Frans heeft met zijn 70 jaar een keurige tijd van 2:06 gereden en plaatst zich boven zijn vrouw. Enny was bang dat de gps niet zou werken en had de route uitgeschreven op een blaadje, nu blijkt echter dat ze het blaadje onderweg kwijtraakte en verdwaald raakte in de maas en waalse polder, uiteindelijk is ze door rond te zwerven heel thuisgekomen. Eenmaal thuis vond ze het briefje in de mouw van haar jas. De rode lantaarn is voorlopig voor Philip Klijmij, hij zit Enny echter op de hielen dus ook hier blijft het spannend.

Het volledige klassement: Klassement etappe 1.pdf
 

PBE logo.jpg
Logo_DorpshuisDeHucht_LIGGEND_RGB.jpg

Admin - 21:28:36 @ Tour d'Alphen | Een opmerking toevoegen